VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom wordt de Nationale Toost georganiseerd?

Het idee is ontstaan door de geweldige hoeveelheid slecht nieuws tijdens de Coronacrisis. We dachten dat het – naast de vele hartverwarmende acties en creatieve uitspattingen van duizenden Nederlanders – goed zou zijn een gezamenlijk moment te creëren. Een moment waar we iedereen bij kunnen betrekken. Een toost! En een toost breng je uit op elkaars gezondheid. We drinken samen een mooi glas, op het leven!

Door wie wordt de Nationale Toost georganiseerd?

De Nationale Toost is een idee van Peter Wybenga. Hij heeft, om alles goed geregeld te krijgen, het team van Media Meetings & Magazines, waar hij één van de partners is, ingeschakeld. Media Meetings & Magazines organiseert gewoonlijk media-gerelateerde events en geeft jaarlijks enkele printmagazines uit. Het team onderhoudt uitstekende contacten in de mediawereld, wat van essentieel belang is bij een initiatief als de Nationale Toost.

Moet er bij een toost alcohol worden gedronken?

Nee, vanzelfsprekend niet. Hoewel op Koningsdag traditioneel vaak een oranjebitter gedronken wordt, kunnen we met gemak en plezier ook toosten met verse jus d’orange, bronwater, cola of ranja. Maar bijvoorbeeld een biertje, glas wijn, oude of jonge jenever, glaasje port of een advocaatje kan – met mate – natuurlijk ook geen kwaad (als je minimaal 18 jaar oud bent).

Is het Oranje Fonds bij dit initiatief betrokken?

Het Oranje Fonds doet geweldig werk en steunt bijzondere initiatieven voor een samenleving, waarin niemand er alleen voor staat. Het Fonds is niet betrokken bij de Nationale Toost, maar is wel officieel het gekozen goede doel. De uitgangspunten van het Oranje Fonds sluiten geweldig aan op het idee achter de Nationale Toost. Alle actie-opbrengsten komen ten goede aan het Oranje Fonds.

Hoeveel geld blijft aan de strijkstok hangen?

Bij de Nationale Toost worden sponsors betrokken die het idee achter het initiatief een warm hart toedragen. De sponsorbedragen worden door sponsors rechtstreeks gestort op een bankrekening van Holdinga Matthijsen Kraak Notarissen te Amsterdam. De notaris maakt daags na Koningsdag het totaalbedrag officieel bekend en stort het volledige bedrag op de rekening van het Oranje Fonds, ten behoeve van het Hulpfonds. Met andere woorden, er is geen strijkstok.

Staat jouw antwoord er niet tussen?
Mail jouw vraag naar vragen@nationaletoost.nl